Fødselsdag – Natkirken er ikke længere teenager!

En fredag aften i september 1999 åbnede Natkirken for første gang dørene for det fænomen som i dag har vokset sig til sin egen størrelse i dansk kirkeliv.

Dengang i 1999 gik kirkerne i Indre By sammen om at finansiere et åbent kirkerum i aftentimerne, hvor mennesker på deres vej gennem byen kunne søge indenfor i kirken, for at søge ro, fordybelse, andagt og blive fanget af et øjebliks forundring over eksistensen under Guds blå himmel.

Meningen var at Natkirken og det åbne kirkerum skulle rotere mellem kirkerne i Indre By med halve års mellemrum, men da både succes og potentiale hurtigt viste sig, holdt menighedsrådet fast i det åbne kirkerum og Natkirken i Vor Frue Kirke.

20 år senere er der blomstret natkirker op over hele landet og Natkirken i Vor Frue Kirke er i dag blevet til en bred vifte af aftener og sideløbende aktiviteter som indbyder til fordybelse.

Natkirken bygger både bro til det klassiske kirkeliv, men har også etableret sig som en nyskabende institution som søger efter at indfange nutiden med den målsætning at møde det moderne menneskes søgen efter det større.

‘Hvorfor prædike på latin, når det er nemmere at tale med mennesker på modersmålet’, spurgte Grundtvig engang for over 150 år.

Kom til Natkirkens 20-års fødselsdag fredag d. 6. September fra kl. 20-01.

Reception i forhallen kl. 20-21 og efterfølgende fortryllende magi i kirkerummet kl. 21-01, når Mashti & Jean von Baden lægger blød og kærlig lyd ud i rummet.

Sammen med en række gæster, – musikere og sangere, – skaber de gennem aftenen rammen drøm og fordybelse:

Mikkel Nordsø
Deep Dive Corp