Det Vertikale Værksted – Grundforløb

– et skriveforløb i eksistens, ånd og poesi.

I dette grundforløb vil du få smagsprøver indenfor genrerne haiku, salme, bøn og bibel og få inspiration og hjælp til at finde bag eventuelle skriveblokeringer til et personligt, poetisk sprog for eksistens og ånd. Undervisningen har en faglig, undersøgende og åben tilgang og forudsætter hverken skriveerfaring eller bestemt tro/konfession hos deltagerne.

Vi mødes over 6 mandage kl. 16.30-19.30 i Sankt Andreas kirke (tæt ved Nørreport st) på følgende datoer:

7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11 og 16/11.

For dem, der har lyst, er der mulighed for afsluttende oplæsning i Natkirken Vor Frue kirke torsdag 19/11 om aftenen.

Begrænset deltagerantal (efter først til mølle).

Pris: 500 kr.

Tilmelding her (tilmelding sker ved betaling og er bindende).

Sted: Sct. Andreas kirke, Gothersgade 148, 1123 K – lokalet hedder Præstekontoret og indgang er fra hoveddør på Gothersgade.

Det forventes at man deltager alle de seks gange.

Mandag den 7/9 Den personlige skrivning
Den første undervisningsgang skal vi arbejde med at finde den personlige stemme gennem forskellige skriveøvelser. Målet er at åbne rummet for den personlige og litterære skrivning. I kommer også til at dele jeres tekster med hinanden i mindre grupper, ikke som redigering og kritik, men med henblik på gensidig inspiration. Målet er ikke produktet, men at finde sit eget sprog, der, hvor det flyder.
Ved forfatter Mirian Due.

Mandag den 21/9 Haiku og natur
Vi skærper vores opmærksomhed på ordets- og sprogets betydning ved at bruge skabelonen ‘haiku’ til at skabe og udtrykke indhold. Haiku er kendt som en form, der i sin stramme opbygning er velegnet til at pille klichéerne væk for at nå ind til det sted, hvor ordene igen begynder at leve og trække vejret. Husk gåsko og varmt overtøj, da vi – hvis vejret da tillader det – skal ud og gå i nærmiljøet.
Ved forfatter Rasmus Nikolajsen.

Mandag den 5/10 Den sanselige bibel
Bibelen er et skatkammer af kloge ord om livet, døden og evigheden. Billederne af Gud er mange og vi går på opdagelse i dem og prøver selv at smage på de bibelske tekster ved at tilsætte dem vores egne ord.
Ved sognepræst Annette Molin Brautsch.

Mandag den 19/10 Bønnens sprog
Bøn hører til kærlighedens sprog og er den samtale, vi kan have med en, vi har tillid til. Derfor er enhver ærlig bøn også en god bøn. Den kan være lang eller kort, den kan være med eller uden ord. Til denne undervisningsgang vil I blive introduceret for de to store bønstraditioner fra kristendommen og lave skriveøvelser inden for begge.
Ved fængselspræst Susanne Christiansen & natkirkepræst Signe Malene Berg.

Mandag den 2/11 Salmer
Vi ser denne gang på genren ‘salme’. Hvad skal der til, for at en salme er en salme og hvordan kan jeg begynde – og slutte? I dette korte salmeværksted afsøger vi tanker og ideer og prøver at finde gode billeder sammen med underviseren. Du vil få inspiration til at komme nærmere et sprog, der kan sætte et eller andet i gang.
Ved forfatter og salmedigter Nikolaj Paakjær.

Mandag 16/11 Tekstarbejde
Vi arbejder i dybden med en af dine tekster, helst, men ikke nødvendigvis, en tekst skrevet fra forløbet, som du selv vælger. Tekstredigeringen sker ved, at teksten genskrives ud fra et benspænd og ved, at vi læser teksterne sammen og giver tekstkritik.
Ved forfatter Mirian Due.

Torsdag d. 19/11 om aftenen Oplæsning i NatkirkenKøbenhavns Domkirke
For dem, der har lyst og mulighed.

For eventuelle yderligere spørgsmål om dette kursus, kontakt
natkirkepræst Signe Malene Berg
Leder af Natkirkens Litteraturskole