I tålmodighedens tegn

638d6d1b-8cbf-4917-85ce-72ff30debca0-1024x768

Torsdag d. 7. december kl. 20-24

meny_web_jul_330x330_hjerte_4I spændingsfeltet mellem advent og det nye kalenderår reflekterer vi over det forgange og sætter ord på vores
længsler og forhåbninger for det kommende.

Vi lader os inspirere af søndagens tekster om at vente med tålmodighed, og på den måde håbefuldt forberede os på det, der måtte komme.

Mattæusevangeliet kapitel 25, vers 1-13: Jesus sagde: Da skal Himmeriget ligne ti brudepiger, som tog deres lamper og gik ud for at møde brudgommen. Fem af dem var tåbelige, og fem var kloge. De tåbelige tog deres lamper med, men ikke olie. De kloge tog både deres lamper med og olie i deres kander. Da brudgommen lod vente på sig, blev de alle sammen døsige og faldt i søvn. Men ved midnat lød råbet: Brudgommen kommer, gå ud og mød ham! Da vågnede alle pigerne og gjorde deres lamper i stand. Og de tåbelige sagde til de kloge: Giv os noget af jeres olie, for vore lamper går ud.

the_parable_of_the_ten_virgins-ain-varesMen de kloge svarede: Nej, der er ikke nok til både os og jer. Gå hellere hen til købmanden og køb selv. Men da de var gået hen for at købe, kom brudgommen, og de, der var rede, gik med ham ind i bryllupssalen, og døren blev lukket. Siden kom også de andre piger og sagde: Herre, herre, luk os ind! Men han svarede: Sandelig siger jeg jer, jeg kender jer ikke. Våg derfor, for I kender hverken dagen eller timen.