Litteratursamtaler for mødre og fædre på barsel

Er du på barsel?

Så meld dig til en af litteratursamtalerne i efteråret 2020, hvor vi får besøg af en række forfattere og skal snakke om et af deres værker.

Når du tilmelder dig, får du tilsendt bogen, så du kan læse den inden.

Det koster 200 kr. at være med til en samtale, og prisen inkluderer bogen.

Det foregår en hverdagsformiddag i Sct Andreas Kirke, Gothersgade. Max 10 voksne. Det er meget uformelt og hyggeligt og du kan selvfølgelig tage din baby med.

D. 1. oktober kl. 10-12.

Hanne Højgaard Viemose: HHV, Frshw.

Hanne Højgaard Viemose har skrevet dette vilde værk, som hun vandt Montanas Litteraturpris for og som hun i år er blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for. Jeg krydser fingre for endnu en dansk sejr – og hvis du ikke har læst den, synes jeg du skal – barsel eller ej … Men hvis du er på barsel, kan du komme med til samtalen, hvor vi får besøg af Hanne og skal tale om romanen.

D. 22. oktober kl. 10-12.

Maja Lucas: Mor – en historie om blodet.

Maja Lucas udgav i 2016 “Mor – en historie om blodet”. I romanen følger vi en kvinde, der bliver mor for første gang. Det er mildest talt ambivalent for hende, og i romanen bliver der tegnet et billede af moderskab, der ligger langt fra den rosenrøde fortælling, der stadig florerer i dele af vores kultur – men som heldigvis også er i opbrud, blandt andet takket være nyere litterære skildringer som denne. Det er en mørk, modig og spændende bog, ja, så spændende, at jeg faktisk vil sige, at det er en pageturner.

D. 19. november kl. 10-12.

Dy Plambeck: Til min søster.

Dy Plambech hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman ‘Til min søster’ om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden. Romanen åbner med den ultimative kropslige oplevelse, nemlig at føde, og her er masser af saft og kraft. ‘Til min søster’ er en roman om to søstre, Aya og Andrea, der begge har problematiske forhold til mænd. Aya er blevet forladt af faderen til sit barn allerede inden barnets fødsel, og Andrea kæmper med at komme væk fra sin voldelige kæreste, både i fysisk og mental forstand. Aya har hævnfantasier om at slå søsterens ekskæreste ihjel, og da de to søstre sammen rejser til Sverige, har Andrea et gevær med i bilen. Der er lagt op til en skæbnesvanger tur til søsterlandet Sverige med to vrede kvinder, et barn og et gevær i en bil.

D. 10. december kl. 10-12.

Rasmus Nikolajsen: Barnevognshaiku

Smukke, enkle digte om det allerstørste: et nyt liv, set gennem de helt nære sansninger fra barnevognsturen. Barnevognshauiku er haikudigte skrevet, mens Rasmus Nikolajsen gik barnevognsture med sin datter i foråret 2018. Det er temaer som skønheden, angsten, tiden og poesien, der melder sig: en erantis i frost, blodbøgens blade, et papkrus i sneen, en firemåneders baby, der prøver at kravle.

For yderligere info: skriv til annachristhompson@gmail.com

Arrangementerne er støttet af Statens Kunstfond og Vor Frue Kirkes menighedspleje.