Værksamtaler for mødre og fædre på barsel

Forældreskab i dansk skønlitteratur har de senere år spillet en markant rolle, både i prosaen og lyrikken. Mange forfattere vælger at beskæftige sig med tematikken og igennem litteraturen nedbryde tabuer, der kan være forbundet ved at være mor eller far.

Natkirkens Litteraturskole afholder i efteråret 2020 fem værksamtaler om skønlitteratur og forældreskab mellem en forfatter, en moderator og ti mødre eller fædre på barsel, samt deres babyer. Samtalerne tager udgangspunkt i et specifikt værk.

Første samtale finder sted:

Torsdag d. 3. september kl. 10-12 i Sct. Andreas Kirke, Gothersgade

Rolf Sparre Johansson (f. 1985) er en dansk digter og forlægger. Han debuterede i 2016 med digtsamlingen Søvn, der handler om at blive forældre.

Forlaget Kronstork skriver om bogen:

“Det er digte fulde af omsorg, kærlighed og frustration. Det er digte om at sidde hele natten og synge Postmand Per, fordi ens barn ikke kan sove. Det er digte om at elske. Og om ikke at kunne mere, men alligevel blive ved.

Der er en særlig enkelhed i Rolf Sparre Johanssons digte. Og et særligt blik på, hvad det vil sige at blive forælder, at blive far, i dag. Mellem bleskift og fodbold på 3+. Mellem idealet om et ligeværdigt forældreskab og den konkrete virkelighed, hvor de traditionelle kønsroller indimellem er svære at undslippe. Og så er bogen selvfølgelig poesi.”

Når I tilmelder jer via linket, vil I få bogen tilsendt hjem til jer selv, så I kan læse den inden samtalen.

Det er ligesom i de faste læsegrupper vigtigt, at der bliver skabt et rart rum, hvor man trygt kan medbringe sin baby med alt, hvad det indebærer af pludselig gråd, pludrelyde, amning og så videre. (Og til dem, der er skeptiske, når de hører om læsegrupper med to håndfulde babyer – det kan sagtens lade sig gøre!)

Moderatoren vil være Anna Chris Thompson, der er cand.mag. i Litteraturhistorie og uddannet læseguide v. Læseforeningen.

Det koster 200 kr at være med. Det inkluderer bogen, der vil blive sendt hjem til jer, samt kaffe/te og lille snack i pausen.

Tilmelding (der er 10 pladser i alt).

Skriv til: annachristhompson@gmail.com hvis I har spørgsmål.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond