Præsentation af alle workshops

Tilbage til forsiden…Sommerskole Cover
Se dagsprogram her…
Tilmelding her…

 

På tilmeldingssiden afkrydser du, hvilken workshop du ønsker de enkelte dage.

 

Onsdag den 27. juni

 • Bibel & Prædiken – i kødet på udvalgte bibeltekster
  Bibelen kan være en stor mundfuld at give sig i kast med, og man kan hurtigt give op i forsøget. I dette workshop forløb vil vi se på udvalgte bibeltekster, som der prædikes over i folkekirken. Vi vil gennem små oplæg, indbyrdes samtale og i såvel kollektive som individuelle skriveøvelser få åbnet op for forskellige forståelser og tolkninger at teksterne.

Introvideo om at arbejde med prædiken, ved natkirkepræst Signe Malene Berg.

Annette Molin Brautsch er præst i Flintholm Kirke på Frederiksberg. annette-molinHun har skrevet bøger om konfirmandundervisning og sjælesorg og interesserer sig for den dramaturgiske genre. I arbejdet med prædiken og formidling tænkes der derfor altid kropsligt og visuelt.

 

 

pro_signemalene3Signe Malene Berg er præst i Vor Frue kirke og leder af Natkirkens Litteraturskole. Hun har skrevet flere bøger og er klummeskribent på ugebladet Familiejournal. Er optaget af at at se det ualmindelige i det almindelige og det store i det små og give det ord.

 

 

 • Det Vertikale Værksted
  Et legende ordlaboratorum for ”det vi ikke har et sprog for”. Med fokus på religiøse, spirituelle og eksistentielle oplevelser, både de lyse og de mørke, skal vi skrive råt og poetisk i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion.
  Vi bruger bl.a. tekster fra afdøde og nulevende forfattere som afsæt for egne tekster og lade os overraske af tilfældets mulighed.

sofie2016Sofie Kragh-Müller er dansk romanforfatter og en del af musikfællesskabet LUCY BLOOM. Hun har sammen med præst Signe Malene Berg taget initiativ til Natkirkens Litteraturskole og er i foråret 2018 tilknyttet som husforfatter i Natkirken i Københavns Domkirke med støtte fra Statens Kunstfond.

 

 

 • Surrealistiske stemmer
  Vi låner fra en bred vifte af litteratur, der er inspireret af det surrealistiske og skriver tekster, derbevæger sig i drømmende, mærkelige, absurde og fantastiske universer.
  De tekster, vi skal læse, vil være fyldt med kontraster mellem mørke og idyl, magt og afmagt, sære objekter, møder mellem fortid og nutid og sanselige beskrivelser.
  Forfatterne er bl.a. Unica Zürn, Kirsten Thorup, Hannah Weiner, Anders Abildgaard og Majse Aymo-Boot.

Her kan alt lade sig gøre, og alle uanset niveau er velkomne!

ida_hedeIda Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen, samt mag art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Skriver prosa, lyrik, essays og kritik og arbejder ofte tværæstetisk.Underviser på bl.a. Jyderup Højskole og Det Fynske Kunstakademi.
Er forfatter til syv bøger, senest prosa-hybriden ’Bedårende’ på Forlaget Gladiator.

 

 • Læsegruppe for barslende
  Litteraturmøde for mødre og fædre på barsel.Mangler du også at få brugt hjernen på barsel? Får du ikke læst lige så meget som du ville? Vil du gerne diskutere litteratur med andre?Inden vi mødes vil du få udleveret to noveller, du skal læse. Vi skal til litteraturmødet tale om disse tekster, som du har læst på forhånd. Din baby er mere end velkommen til at sidde på armen eller ved brystet eller ligge på et tæppe og lege undervejs.

Særpris på 150 kroner for denne ene workshop inkl. frokost på dagen.

annaAnna Chris Thompson er cand.mag. i litteraturhistorie og arbejder med litteratur og læsegrupper i forskellige sammenhænge.

 

 

 

 

Torsdag den 28. juni

 • Skriv en salme
  I selskab med musiker og kompinist Jonas Petersen får du på denne salmeworkshop  mulighed for at skrive en salme, lytte til nye og ældre salmer og bliver klogere på, hvordan du bygger en tekst op over musik. Både øvede og nybegyndere er velkomne.

jonaspetersenJonas Petersen er musiker og komponist og kendt fra Hymnes from Nineveh. Han har skrevet 8 salmer og sange som indgår i Kirkesangbogen.

 

 

 

 • Den kollektive skrivemaskine

Vi udfordrer idéen om den ensomme forfatter på kammeret! Vi skal arbejde med forskellige litterære former der bringer os i dialog med hinanden. Vi vil skrive breve til hinanden, låne fra hinandens tekster og eksperimentere med at skrive i fællesskab. Du vil også blive præsenteret for andre forfattere og litterære grupper, der arbejder kollektivt.

Alle uanset niveau er velkomne!

hannahlutz-kopiaHannah Lutz er udddannet fra Forfatterskolen og skriver prosa, lyrik og radiodramatik, og indgår desuden i en række forfatter- og kunstkollektiver. Debuterede med romanen VILDSVIN (Forlaget Rosintante & Co) år 2016.

 

 

 • Pilgrimssgruppen: Om at være menneske

I denne gruppe vil vi gå en ”pilgrimsvandring” den ene halvdel af dagen og spille samtalespillet ”Om at være menneske” den anden halvdel af dagen. Spillet skaber samtaler om det, der er vigtigt for deltagerne. Den, der har trukket kortet, ejer sandheden – så du kan være lige nøjagtig som du er.

liseLise Damkjær er oprindeligt uddannet ingeniør og er en erfaren facilitator, proceskonsulent og foredragsholder. Hun har udviklet spillet ”Om at være menneske” og er desuden medleder på ”Åndelig medvandring” under Inge Merete Groos.

 

 

 • Surrealistiske stemmer
  Vi låner fra en bred vifte af litteratur, der er inspireret af det surrealistiske og skriver tekster, der bevæger sig i drømmende, mærkelige, absurde og fantastiske universer.
  De tekster, vi skal læse, vil være fyldt med kontraster mellem mørke og idyl, magt og afmagt, sære objekter, møder mellem fortid og nutid og sanselige beskrivelser. Forfatterne er bl.a. Unica Zürn, Kirsten Thorup, Hannah Weiner, Anders Abildgaard og Majse Aymo-Boot.

Her kan alt lade sig gøre, og alle uanset niveau er velkomne!

ida_hedeIda Marie Hede er uddannet fra Forfatterskolen, samt mag art i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Skriver prosa, lyrik, essays og kritik og arbejder ofte tværæstetisk.Underviser på bl.a. Jyderup Højskole og Det Fynske Kunstakademi. Er forfatter til syv bøger, senest prosa-hybriden ’Bedårende’ på Forlaget Gladiator.

 

 

 

Fredag den 29. juni

 • Tap angstens sved! Det gør blækket tappert!
  Min mor var bange for alt. Hyperalarmeret! Jeg arvede den samme frygtsomhed. Min vandskræk er legendariski Hirtshals Svømmehal. Min trafikfobi fik to kørelærere til at sige mig op. Dumpede syv gange til køreprøve! Begge dele, vandskrækken og køreangsten, har jeg brugt i mit forfatterskab. I det hele taget er mit råstof alt dét, jeg ikke mestrer. Eller er kolossalt bange for.

På workshoppen vil jeg give eksempler på ovennævnte fra nogle af mine romaner. Og bagefter bede jer om atskrive en tekst, hvor I tapper fra eget lager af frygt, fobier, fejl og mægtige mangler. Og så læser vi dem i fællesskab. Og evaluerer. Mærkes blækkets tapperhed?

madsMads Nygaard er forfatter til fem romaner, fem billedbøger, tre stykker dramatik. Modtog i 2012 Kunstfondens 3-årige arbejdslegat. Desuden medstifter af Venligboerne.

 

 

 

 • Haiku – sprogets maskinrum
  I en blanding af skrive- og sanseøvelser, oplæsning, meditation og refleksion vil vi i denne workshop prøve at pille alle vaner og uvaner væk, alle klicheerne, alt ‘flæsket’ – og nå ind til det sted, hvor dit sprog igen begynder at leve og trække vejret.

liselotte-5-2Liselotte Wiemer er cand. mag. i dansk, naturfreak, præst og har i mange år været klummeskriver og litteraturanmelder. Senest på Weekendavisen. Holder desuden foredrag rundt om i landet om alt det forunderlige, bøger gør ved os!

 

 

 • Litteratur og eksistens – læseworkshop
  Vi vil i fællesskab læse skønlitteratur, der handler om eksistens og menneskelige relationer. I vil opleve at få læst litteratur højt, som vi bagefter vil tale om i fællesskab.

annaAnna Chris Thompson er cand.mag. i litteraturhistorie og arbejder med litteratur og læsegrupper i forskellige sammenhænge.

(NB!! Læseworkshoppen fredag formiddag hører sammen med eftermiddagens workshop om bøn, dvs. man tilmelder sig de to workshop samlet, selvom begge workshop står uafhængige af hinanden.)

 

 • Bøn – en lidenskabelig affære

Bøn er en privat sag. Men også en fælles sag, når der bedes sammen, som regel i kirkens rum. Bøn er religiøsitet i praksis. Tro er idel bøn, siger Martin Luther. Bøn til Gud og bøn mellem mennesker er af samme væsen. Den, der ikke formår at be’, forbliver ensom. Mens den, der tør be’ – til Gud eller be’ andre om noget – dermed vedkender sig sin afhængighed og vedstår, at man begærer handling/opmærksomhed/nærvær. Man sætter ord på sine ønsker, sine forhåbninger og sine behov, sin lidenskab, sin hengivenhed og sin kærlighed, men også sin frygt, sin tvivl og sine savn.
Henvendelsen til Gud i bøn bidrager til at myndiggøre mennesket. Man henvender sig – og bliver kastet tilbage på sig selv og sit eget liv.

– Det skal vi prøve sammen ved at formulere bønner og drøfte i hvilken grad det virker befriende og fællesskabsstiftende at formulere sig i bøn.

anders_gadegaard_855x485_0Anders Borre Gadegaard er domprovst i Københavns Domkirke og har gennem mange år arbejdet med bønner især forbindelse med morgenandagterne i Vor Frue kirke.

 

 

 

 • Den kollektive Skrivemaskine
  Vi udfordrer idéen om den ensomme forfatter på kammeret! Vi skal arbejde med forskellige litterære former der bringer os i dialog med hinanden. Vi vil skrive breve til hinanden, låne fra hinandens tekster og eksperimentere med at skrive i fællesskab. Du vil også blive præsenteret for andre forfattere og litterære grupper, der arbejder kollektivt.

Alle uanset niveau er velkomne!

hannahlutz-kopiaHannah Lutz er udddannet fra Forfatterskolen og skriver prosa, lyrik og radiodramatik, og indgår desuden i en række forfatter- og kunstkollektiver. Debuterede med romanen VILDSVIN (Forlaget Rosintante & Co) år 2016.